INSPIRATIONSMODELLER

 

VI äter tillsammans

Bemärkelseåret Finland 100 år erbjuder ett unikt tillfälle att samlas och äta en festlig måltid tillsammans. Så varför inte bjuda in familjen, vänner och bekanta, grannar eller någon ni vill lära känna närmare till en gemensam festmåltid?

Ladda ner inspirationsmaterialet som en pdf.
 

Smarth återvinning av jeans

I dag ökar vår konsumtion av textilier samtidigt som kvaliteten på kläderna blir allt sämre. Det är viktigt att vi börjar tänka mer på kvaliteten och på vad som händer med kläderna då vi inte längre använder dem.
Ladda ner inspirationsmaterialet som en pdf.


Ordna en matkulturdag

Den finlandssvenska matkulturdagen instiftades på initiativ av Marthaförbundet och firas sedan 1992 årligen den 9 oktober. Marthaförbundet har traditionellt firat dagen tillsammans med ett distrikt med en huvud- fest där också matkulturstipendiet utdelas. Dessutom brukar dagen uppmärksammas av distrikt på olika sätt, till exempel med en matmässa. År 2017 är temat Baljväxter/proteinväxter. 
Ladda ner inspirationsmaterialet som en pdf.
 

Bli ett proffs på nätkommunikation

Vill ni få mera synlighet för er förening eller krets? Locka flera medlemmar till verksamheten, flera deltagare till era evenemang? Ta steget och bli aktiva på sociala medier! 
Ladda ner inspirationsmaterialet som en pdf.
 

Provsmakning med alla sinnen

Att utforska mat med alla sinnen har visat sig väcka intresset för nya livsmedel hos barn. Samtidigt ger det mod att våga pröva på nya smaker. Inom Marthaförbundets projekt Tack för maten! används den så kallade saperemetoden på de fortbildningar samt daghem och eftisar som omfattas av projektet. 
Ladda ner inspirationsmaterialet som en pdf.

 

Här har vi lagt in förbundets nya inspirationsmodeller för föreningar och kretsar. Modellerna är tänkta som en inspiration för föreningar och kretsar som genom att ordna program på sina möten vill engagera sig i och dela med sig av det arbete som förbundet gör. Modellerna är starten för vårt arbete att nå ut till fler medlemmar och få med oss alla i arbetet för en bättre värld. Nya inspirationsmodeller tillkommer efterhand, så håll utkik efter aktuella och intressanta programmaterial!

Ladda ner modellerna som pdf och printa ut om du vill!