Chokladkaka med vintersquash

Artikel

3 dl vintersquashpuré
175 gram smält smör
1 nypa salt
3 ägg
2 dl finsocker
2 dl muscovado
Saften av ½ lime
1 ½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Så här gör du puré av vintersquashen
Vintersquashen har hårt skal. Klyv squashen och skala eller gröp ur (med glass-skopa). Fruktköttet är hårt och måste kokas eller ugnsbakas. Koka mjukt i vatten i cirka 15 minuter. Slå av vattnet och purea med stavmixer. Moset kan frysas ner för vinterns mustiga soppor, bröd eller söta bakverk.

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Mät upp vintersquashmoset i en bakskål.
  3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sockret i det varma smöret – muscovadosockret är annars svårtlöst.
  4. Vispa upp äggen lätt.
  5. Blanda samman alla ingredienser.
  6. Häll smeten i en kakform, gärna med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  7. Smält mörk chilichoklad över och njut! Kakan är mäktig och räcker till 12–14 bitar.

 


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 010 279 7250
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset