Brysselkålspajer

Artikel

4 portionsformer

4 smördegsbottnar
20 st brysselkålshuvuden
100 g blåmögelost
4 tsk pistagenötter
½ rödlök i ringar
2 dl gräddmjölk
2 ägg
1 dl riven stark ost
Salt, peppar

Tryck ut smördegsplattorna i fyra stycken portionsformar. Skär brysselkålen i bitar, smula blåmögelosten och hacka pistagenötterna, lägg i formerna. Gör äggstanningen: blanda gräddmjölk, ägg och salta och peppra enligt smak. Häll stanningen över de fyllda pajerna, strö över riven ost och grädda i 225 grader i cirka 15 minuter. Serveras med några ringar rödlök på toppen.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 010 279 7250
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset