Pizza med vilda grönsaker

Artikel

 

Pizzadeg
20 g jäst
2 1⁄2 dl vatten
1⁄2 tsk salt
7–8 dl mjöl

Smula ner jästen i en skål. Tillsätt fingerljummet vatten, salt och olja. Tillsätt mjölet lite åt gången. Knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek i en timme. Dela degen i två bitar. Kavla ut till portionspizzor. Placera på bakplåtspapperbeklädd ugnsplåt.

Fyllning
Tomatpuré
3 dl finhackad kirskål
1 dl finhackad basilika
150 gram mozzarella
1–2 msk kapris
3 tomater
100 gram emmentalerost

Bred ut tomatpurén över pizzabottnen. Strö kirskål-basilikahacket över. Skiva mozzarellaosten och placera de tunna skivorna ovanpå. Strö över kapris och skivad tomat. Toppa med riven ost. Gratinera pizzorna i 250 graders ugnsvärme i cirka 10 minuter.