Ugnsbakad jordärtskocka och vitlök

Artikel

Ingredienser

  • skalet av 1 citron, rivet
  • 1 nypa salt
  • 2 msk finhackad persilja
  • 8 st jordärtskockor
  • 2 msk rypsolja
  • 1 msk skorpsmulor
  • 4 hela vitlökar

Anvisningar

Sätt ugnen på ca 200 grader. Skala och dela jordärtskockorna på längden. Halvera vitlöken på bredden och lägg skockor och vitlök i en ugnsfast form, ringla eller pensla olivoljan över och avsluta med lite flingsalt. Ugnsbaka i ca 15–20 minuter, skockorna och vitlöken ska vara genombakade och gyllenbruna. Fräs under tiden skorpsmulor, vitlök, persilja och rivet citronskal i en stekpanna på svag värme i ca 2 minuter tillsammans med 1 tsk olivolja. Smaka av med lite salt och häll upp i en skål till garnering.