Wellamos muffins med kallrökt lax

Artikel

Ingredienser

Ca 12 st

  • 2 dl mjölk
  • 1/2 paket (25 g) jäst
  • 2–3 msk olja eller smält smör
  • 1 dl riven ost
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning: 150–200 g skivad kallrökt lax, drygt 1 dl finklippt dill, ca 1/2 dl finhackad persilja,
  • Till penslingen: ägg, riven ost

Anvisningar

Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt de övriga ingredienserna. Knåda degen smidig. Täck över skålen med en duk och låt degen jäsa. Häll ut degen på mjölat bord och klappa eller kavla ut den till en rektangulär platta, omkring 30x40 cm stor. Sprid ut den strimlade fisken och örterna över degen. Rulla ihop degen till en rulle och skär upp den i 12 lika stora bitar. Flytta över bitarna i muffinsformar eller på en plåt med en snittyta uppåt. Låt muffinsarna jäsa under duk. Pensla med ägg och strö riven ost över enligt smak. Grädda i 225 grader ca 12 minuter.