Pasha

Artikel

Ingredienser

4–5 portioner

  • 1 burk kvarg
  • 1 äggula
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ¼ dl korinter eller russin
  • ½ dl suckat eller torkad papaya eller ananas
  • 1 dl vispgrädde
  • Frukt för serveringsfatet

Anvisningar

Blanda äggulan och sockret i kvarken. Hacka russinen eller korinterna och de torkade frukterna. Suckaten kan användas som sådan. Tillsätt mandeln och de torkade frukterna. Vispa grädden och blanda den i kvarken. Häll blandningen i en pashaform eller i ett kaffefilter 1X4 i filterhållare. Tryck massan tät, jämna ytan, täck med färskfolie och ställ pashan i kylskåp för att rinna av i en skål till nästa dag. Stjälp upp den och garnera med gula frukter. Man kan också slå pashan i ett durkslag med gasbinda eller två kaffefilter. Om du gör dubbelsats lyckas du säkrast om du använder durkslag.