Fyllda ägghalvor med förslag på fyllning

Artikel

Ca 5–10 port.

Ingredienser

  • 5–10 hårdkokta ägg

Förslag till fyllning

  • Äggula + majonnäs + finklippt dill + räkor
  • Äggula + majonnäs + kaviar + en citronbit
  • Äggula + smetana + kaviar + finklippt gräslök
  • Äggula + röktfiskkräm eller smältost + en sillbit + en grön oliv + persilja
  • Äggula + pepparrotsgrädde + rökt forell eller lax + en persilja- eller dillkvist
  • Äggula med ansjovisfilè eller sillbit + dill och majonnäs
  • Åggula + lite pepparrotskräm + finhackad skinka eller rökt kött

Anvisningar

Koka 1–2 ägg per person. Klyv äggen på längden och ta bort äggulan. Mosa äggulan och blanda dem med de olika fyllningarna. Fyll ägghalvorna med fyllningen och garnera dem. Lägg salladsblad under de färdigt fyllda ägghalvorna. Om äggen görs en längre tid innan de skall serveras lönar det att täcka in dem ordentligt med aluminium- eller färskfolie, annars torkar äggen snabbt. Vackert dekorerade ägghalvor passar utmärkt som förrätt, cocktailbit eller till ett smörgåsbord på påsken, men även till andra tillfällen. Om man vill göra ägghalvorna mer festliga, kan man använda en sprits och spritsa ut fyllningen på dem. Servera ägghalvorna gärna på matsked.