Selleribiff med svampfräs

Artikel

Ingredienser

  • 600 g rotselleri
  • 1 tsk salt per liter vatten
  • 1 ägg
  • 1 dl skorpmjöl
  • 3 msk margarin eller smör
  • Svampfräs: 2 dl skogs- eller odlad svamp, ca 10 cm purjolök i skivor, 2 msk olja, färsk timjan eller körvel, salt, svartpeppar

Anvisningar

Skivad förvälld palsternacka kan tillagas på samma sätt. Skala sellerin och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten ca 5 minuter. Låt skivorns rinna av väl. Vänd dem först i uppvispat ägg och därefter i skorpmjöl. Bryn en del av fettet i en stekpanna, stek några skivor åt gången på ganska svag värme tills de fått vacker färg. De får inte stekas för länge. Fräs svamp och purjo lätt i olja och krydda med lite salt, peppar och örter. Servera svampfräs, rödbetssallad och potatismos till selleribiffen.