Pitabröd fyllda med kebab

Artikel

Ingredienser

  • 400 g malet kött
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl mjölk
  • 4 pitabröd (köpta eller hemgjorda)
  • 3 tomater
  • salladsblad
  • 8 grillspett av trä

Anvisningar

  1. Börja med att lägga grillspetten i blöt i en stor skål med vatten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala och hacka löken fint.
  4. Lägg malet kött, lök, salt, peppar, spiskummin och mjölk i en bunke. Rör ihop till en jämn smet.
  5. Forma det malda köttet runt grillspetten.
  6. Sätt bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg kebaben på dem.
  7. Grädda kebaben först i 5 minuter. Ta ut och vänd dem och sätt tillbaka i ugnen och grilla ytterligare 5 minuter. Låt kebaben svalna en aning när de är färdiga.
  8. Skär tomaterna i tunna skivor och skölj av salladsbladen.
  9. Värm pitabröden i brödrosten eller i 1 minut i mikrovågsugnen
  10. Dra bort grillspetten från köttet och fyll pitabrödet med 2 kebab, salladsblad och tomatskivor. Servera!