Enbärsbräserad and

Artikel

Ingredienser

  • 4 andfiléer
  • Salt och vitpeppar
  • 3 msk smör
  • 1 stor morot
  • ½ purjolök
  • ¼ dels bit av en halv selleri
  • 1 lagerblad
  • 15 enbär
  • 10 st vitpepparkorn
  • 2 dl vittvin
  • 8 dl kalvbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1½ msk smör
  • 1½ msk vetemjöl

Anvisningar

Skala och tvätta rotfrukterna och skär dem i små tärningar. Tvätta purjolöken mellan bladen och skär den i strimlor. De 4 filéer av and putsas och saltas och peppras. Värm smöret i en gryta och bryn filéerna tillsammans med morot, selleri, purjolök, smulat lagerblad, hela enbär och hela vitpepparkorn. Späd med vittvin och buljong. Bräsera ca 20-25 minuter. Tag upp filéerna och håll dem varma. Sila skyn / såsen. Fräs samman smör och vetemjöl, späd med den silade såsen och koka till passlig konsistens. Avsluta såsen med grädde, salt och peppar. Tranchera fågeln, nappera med sås. Servera med t.ex. tranbärsgelé