Viltsås

Artikel

Ingredienser

4 portioner

  • 2 msk finhackad lök
  • 1 msk smör
  • 10 krossade enbär
  • 1 dl portvin eller madeira eller byt ut mot köttbuljong
  • 2 dl köttbuljong
  • (viltsky)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk ädelost
  • 1 msk vinbärsgelé
  • salt, peppar

Anvisningar

Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg. Tillsätt enbär, portvin och buljong och koka tills hälften av vätskan återstår. Rör samman grädde och mjöl och vispa ner i såsen. Koka såsen i 5 minuter. Sila såsen. Häll tillbaka den i kastrullen. Rör i ost och gelé och låt det smälta. Smaka av. Tips: Såsen passar till vilt som hare och rådjur samt fågel.