Murkelstuvning

Artikel
  • ½ l färska murklor eller 25 g torkade murklor
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1½ grädde
  • 1 dl mjölk
  • Svartpeppar, salt

Till servering

  • Rågbröd
  • Ruccola

Kokning av murklor

Koka murklor i två rena vatten. Lägg murklorna i en stor kastrull och häll på vatten. Till en liter murklor tar du 3 liter vatten. Koka murklorna 10 minuter, häll av vattnet och spola murklorna väl. Lägg dem på nytt i kallt vatten och koka i 10 minuter. Häll bort kokvattnet och spola murklorna ordentligt under kallt vatten. Också den torkade svampen ska kokas. Fräs svamp och lök i smör. Tillsätt vetemjölet och rör om. Späd med grädde och mjölk. Avsmaka med svartpeppar och salt. Om du serverar stuvningen på rågbröd får den gärna vara tjock i konsistensen. Stek snabbt rågbrödsskivorna på båda sidor i smör i stekpanna. Lägg en sked murkelstuvning på brödskivan och dekorera med ruccola.