Bananplättar

Artikel

Bruna bananer gör sig väl i bananplättar.

10 små plättar

2 ägg
1 banan
några saltkorn
några sockerkorn

Mixa ihop allt och stek i kokosfett eller smör. Servera förslagsvis med stekt banan, nötter, bär från frysen och kokosflarn.

Stekt banan

1 banan/person
En klick smör eller kokosfett
2 msk sirap (svartvinbärssirap)

Smält fettet i pannan, skala och stek bananen tills den får färg. Servera med en klick glass eller youghurt.

Knaprigt mandelkross (ej glutenfritt)

1 dl speltflingor
1 dl hackad mandel
2 msk smör
Socker

Hetta upp pannan, tillsätt flingorna och rosta i pannan. Tillsätt fett, socker och mandel. Blanda samman och använd till dekoration, smaksättare och fibertillägg på desserter eller i frukostyoughurten.

Tips: också andra flingor funkar. Gör gärna en större sats, men kom ihåg att äta upp snabbt, fettet gör att krosset härsknar lätt.