Chokladkaka med zucchini (vegan)

Artikel

Botten:
2 dl speltmjöl
1 dl ärtmjöl
1 dl hasselnötsmjöl eller mandelmjöl
1 1/2 dl socker
100 g mörk choklad
1/2 dl kakaopulver
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör (använd margarin för vegansk kaka)
1/2 dl olja
3/4 dl mjölk (växt eller vanlig)
3 dl finriven zucchini
Glasyr:
100 g mörk choklad
2 msk olja

Skär chokladen i små bitar. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner zucchini, olja, det smälta smöret och mjölken. Häll i en smord form (24 cm i diametern). Grädda i 175 grader i nedredelen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna. Smält chokladen till glasyren försiktigt över vattenbad. Blanda i oljan. Bred över kakan. Låt kakan stå i kylskåp ett par timmar eller till nästa dag.