Matkulturmagasinet Kulturspannmål - från fält till fat

Marthas matkulturmagasin 2024
KULTURSPANNMÅL - från fält till fat

I årets upplaga av Marthaförbundet matkulturmagasin djupdyker vi i ämnet kulturspannmål. Odlare och experter runt om i landet vittnar om att kulturspannmål som enkorn, emmer, spelt och gamla lantsorter är på uppåtgående, i Finland såväl som i Norden. Definitionen av vad exakt ett kulturspannmål är kan variera, men alla är överens om att kulturspannmålen står för framtiden.

Matkulturmagasinet publiceras årligen i samband med den finlandssvenska matkulturens dag den 9 oktober. Dagen instiftades på initiativ av Marthaförbundet år 1992 för att uppmärksamma, bevara och utveckla de unika finlandssvenska mattraditionerna. På matkulturdagen tilldelas en matkulturpåverkare ett matkulturstipendium.

Redaktör, text & foto: Karin Lindroos
Recept & text: Elisabeth Eriksson, Sandra Mellberg, Toni Rautakoski, hushållsrådgivare på Marthaförbundet
Faktagranskning: Annika Michelson
Formgivning: Magnus Lindström
Bildbehandling: Astrid Lindroos

Beställningsinformation:

Ange 1 om du vill ha ett exemplar av magasinet. Om vill ha en hel låda - ange 75 st!

Till priset på produkterna du beställt tillkommer postningskostnaden, det gäller också beställningar av produkter utan kostnad. Portot bestäms utgående från brevets/paketets storlek och vikt samt postens bränsletillägg. Portot varierar mellan ca. 3-12 euro, kontakta oss gärna (044 402 6884) för att ta reda på det exakta portot för din beställning. Beställningarna postas i regel på måndagar (en gång/vecka). Beställningens faktura sänds till din e-post, håll utkik och titta i skräpkorgen om fakturan inte dykt upp. Observera att vi uppbär avgift för icke inlösta paket.

För tillfället levererar vi inte till utlandet, till följd av upprepade oseriösa beställningar.

Matkulturmagasinet Kulturspannmål - från fält till fat

Relaterade Produkter