Afrikansk gryta
Ingredienser
4 portioner
- 2 gula lökar
- ½–1 röd chili
- 1 msk olja
- ½ msk gurkmeja
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten
- 4 dl kikärter, kokta (cirka 2 dl okokta)
- 2 bananer
- 2 tomater
- ½ dl solroskärnor, rostade
Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs lök och chili i oljan i en gryta. Tillsätt gurkmeja och salt och häll över vattnet. Låt puttra utan lock cirka 5 minuter. Rör i kikärterna. Skala och skiva bananerna. Blanda bananskivorna i grytan och låt puttra ytterligare cirka 5 minuter. Skölj och tärna tomaterna. Rör i grytan tillsammans med rostade solroskärnor. Servera grytan med couscous eller råris och en klick matlagningsyoghurt