Äggröra
Ingredienser
6
ägg
1 ½ dl
mjölk
1 nypa
salt
1 msk
smör eller olja
Så gör du
- Kläck äggen i en skål och vispa sönder med en gaffel. Vispa ner mjölk och salt.
- Värm fettet i en liten tjockbottnad kastrull på medelvärme. Häll ner äggsmeten och låt först stå cirka 30 sekunder och börja sedan röra försiktigt i äggsmeten med en träspade. Du kan till exempel dra med träspaden utifrån kanten och in mot mitten.
- Ta bort äggröran från spisen när den har stelnat och servera.
![Äggröra](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/1D2A3948-1.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/1D2A3948-1.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/1D2A3948-1.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/1D2A3948-1.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/1D2A3948-1.jpg 1152w)