Älggräsglass
Ingredienser
4 portioner
2 nävar
älggräsblommor (torkade eller färska)
5 dl
grädde
1 dl
socker
1 dl
ljus sirap
4
äggulor
Så gör du
- Häll grädden i en kastrull, tillsätt blommorna, koka upp.
- Låt stå under lock i kylskåp över natten.
- Sila bort älggräset, värm upp mjölken, sockret och sirapen till kokpunkten. Kyl.
- Vispa gulorna.
- Vänd ner de vispade gulorna i gräddblandningen och ställ i frysen eller sätt i glassmaskin.
- Vispa ett par gånger infrysningen så att glassen blir fluffig.
![Älggräsglass](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A4108.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A4108.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A4108.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A4108.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A4108.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A4108.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A4108.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A4108.jpg 1152w)