Älggryta
Ingredienser
4 portioner
600 g
grytbitar av älg
1 msk
smör
1 msk
olja
1
lagerblad
1 burk (400 g)
krossad tomat
½ dl
vatten
1
buljongtärning eller fond
4
paprikor i olika färger
2
gula lökar
1
pressad vitlök
1 msk
balsamico
3
sardellfiléer
1 tsk
basilika
1 tsk
salt
2 krm
peppar
Färsk basilika till garnering
Så gör du
- Bryn köttet i smör och olja i en stekgryta. Tillsätt lagerblad, krossad tomat, vatten och buljong. Låt koka på svag värme cirka 30–40 minuter.
- Ansa paprikorna och skär dem i strimlor. Skala och hacka löken och vitlöken. Tillsätt paprika, lök, vitlök, vinäger, mosade sardeller och basilika i grytan. Låt ytterligare småkoka i cirka 25 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Servera med hackad färsk basilika.