Älgwallenbergare
Ingredienser
400 g
älgfärs, fri från senor och fett
4
äggulor
2 dl
vispgrädde
1 1/2 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
Smör till stekning
Så gör du
- Kyl ingredienserna väl, de ska vara iskalla.
- Mixa sedan färs med salt, peppar och äggulor, kör en stund i mixern. Tillsätt grädden, lite i taget, under hård omrörning med en träslev. Låt färsen vila en stund.
- Dela sedan i fyra delar, platta ut till fyra biffar, cirka 1,5 centimeter höga.
- Värm en stekpanna med smör. Stek wallenbergarna gyllenbruna på båda sidor på svag värme, cirka fyra minuter på varje sida.
- Lägg upp wallenbergarna på serveringsfat eller direkt på tallriken.
- Fräs ur pannan med en smörklick och häll skyn över wallenbergarna. Servera med rårörda lingon och potatismos.