Älgwallenbergare
Ingredienser
400 g
älgfärs, fri från senor och fett
4
äggulor
2 dl
vispgrädde
1 1/2 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
Smör till stekning
Så gör du
- Kyl ingredienserna väl, de ska vara iskalla.
- Mixa sedan färs med salt, peppar och äggulor, kör en stund i mixern. Tillsätt grädden, lite i taget, under hård omrörning med en träslev. Låt färsen vila en stund.
- Dela sedan i fyra delar, platta ut till fyra biffar, cirka 1,5 centimeter höga.
- Värm en stekpanna med smör. Stek wallenbergarna gyllenbruna på båda sidor på svag värme, cirka fyra minuter på varje sida.
- Lägg upp wallenbergarna på serveringsfat eller direkt på tallriken.
- Fräs ur pannan med en smörklick och häll skyn över wallenbergarna. Servera med rårörda lingon och potatismos.
![Älgwallenbergare](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/20_D2A7850.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/20_D2A7850.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/20_D2A7850.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/20_D2A7850.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/20_D2A7850.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/20_D2A7850.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/20_D2A7850.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/20_D2A7850.jpg 1152w)