Allt i ett, pastagryta
Ingredienser
4–6 portioner
400 g
pasta, gärna fullkorn
400 g
ekologiska tomater (eller en blandning av grönsaker som väger cirka 400 g)
100 g
kikärter
1
gul lök
3
vitlöksklyftor
½ kruka
färsk basilika
1 tsk
chiliflakes
2 msk
olivolja
2 tsk
salt
Svartpeppar
9 dl
kokande vatten (koka upp i vattenkokaren)
2
grönsaksbuljongtärningar
1 dl
matlagningsgrädde eller vanlig grädde (kan uteslutas)
1
mozzarella
Basilika
Parmesanost
Så gör du
- Lägg pastan i en bred kastrull.
- Hacka tomaterna och skiva löken och vitlöksklyftorna. Skär basilikan grovt. Sätt allt i kastrullen.
- Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Avsluta med att hälla på vatten och smula i buljongtärningarna.
- Häll på kokande vatten och låt sjuda i nio minuter eller tills pastan är al dente, då har du en tjock och krämig sås.
- Blanda i mozzarellaosten och mera färsk basilika.
- Smaksätt ytterligare med riven parmesanost efter egen smak.