Aloo matar
Ingredienser
3
stora potatisar, cirka 500 g
200 g
ärter
½ burk
passerad tomat
Cirka 2 cm
färsk ingefära
1 msk
olja
1 krm
chilipulver (kontrollera styrkan på det chilipulver du använder)
1 krm
kummin
1
kanelstång
2
lagerblad
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
garam masala
½ tsk
salt
2 dl
kokosmjölk
Eventuellt vatten
Färsk koriander till garnering
Så gör du
- Skala potatisen och skär den i bitar.
- Häll olja i en gryta och lägg i kummin, chilipulver, kanelstång, ingefära och lagerblad. Värm upp men låt inte kryddorna brännas.
- Häll i tomat, kokosmjölk, salt, gurkmeja och koka upp. Lägg i potatisbitar. Låt koka på svag värme tills potatisen mjuknat.
- Vid behov: späd med vatten under kokningen. Tillsätt ärterna och koka ett par minuter. Strö på koriander. Servera med naanbröd eller ris.
![Aloo matar](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_6169.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_6169.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/MG_6169.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_6169.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_6169.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_6169.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_6169.jpg 1152w)