Änglamat
Ingredienser
2 portioner
4
kex, exempelvis digestive eller motsvarande mängd torrkaka
1 dl
vispgrädde
1 dl
kvarg
1 tsk
vaniljsocker
1 dl
sylt eller 2 dl bär
(2 msk socker om du använder sura bär)
Så gör du
- Smula kexen.
- Vispa grädden och blanda i kvarg och vaniljsocker. Om du gör änglamat på vinbär eller andra sura bär kan du tillsätta 2 msk socker i gräddblandningen.
- Börja med att hälla cirka 1 msk kexsmulor i bottnen på två glas. Varva sedan gräddblandning, kex och bär/sylt.
![Änglamat](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/MG_8746_190412_191448.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/MG_8746_190412_191448.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/MG_8746_190412_191448.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/MG_8746_190412_191448.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/MG_8746_190412_191448.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/MG_8746_190412_191448.jpg 1152w)