Apelsin- & citronpaj
Ingredienser
100 g
smör
200 g
digestivekex
1 dl
pressad citronsaft
2 dl
pressad apelsinsaft
1
citron, rivet skal
2
apelsiner, rivet skal
1 dl
fruktsocker
2 msk
maizena (majsstärkelse)
2
äggulor
2
äggvitor
Så gör du
- Smält smör i en kastrull. Kör kex och smör i en matberedare. Platta ut smulorna i botten och upp på kanterna av en pajform, cirka 24 cm i diameter med löstagbar kant. Ställ formen kallt.
- Blanda ner skal och saft av citron och apelsin i en kastrull tillsammans med socker och majsstärkelse.
- Lägg äggulorna i en skål. Koka upp apelsin- och citronblandningen under vispning. När den tjocknat slås den het över äggulorna under kraftig vispning. Ställ för att svalna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- När citron- och apelsinkrämen har svalnat vispas äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i krämen.
- Häll fyllningen i pajformen med kexbotten. Grädda pajen på nedersta falsen i cirka 20 minuter. Dekorera med apelsin- eller mandarinklyftor och lätt vispad grädde.