Apelsinmarmelad
Ingredienser
500 g
morötter
4
syrliga apelsiner
2 stora
citroner, saften
Cirka 3 dl
vatten
1 paket
syltsocker
Så gör du
- Skala morötterna. Riv dem grovt och lägg över i en tjockbottnad, gärna vid, gryta.
- Skär sedan apelsinerna och citronerna i halvor och pressa ur saften. Mät upp saften och tillsätt så mycket vatten att det blir en total vätskemängd på 8 dl.
- Lägg saft och vatten i kastrullen med riven morot. Låt massan koka upp.
- Koka massan under lock i cirka 15 minuter. Häll i sockret och koka nu utan lock till marmeladkonsistens. Det tar cirka 1 timme. Gör marmeladprovet. Rör om då och då, cirka var tionde minut.
- Skumma den färdiga marmeladen. Ös upp marmeladen på väl rengjorda burkar (koka locken och lägg burkarna i 100 graders ugn i 15 minuter). Marmeladen förvaras svalt.