Äppelkokta revbensspjäll med kålrabbisallad och surmjölkssås
Ingredienser
4 portioner
1 kg
revbensspjäll
Sås
3 dl
äppelmust
2 msk
honung
2 msk
citronsaft
2 msk
riven ingefära
2 msk
sojasås
2 msk
sweet chilisås
2
hackade vitlöksklyftor
Salt, peppar
½
röd chili, finhackad
Kålrabbisallad
2
äpplen
1
stor kålrabbi
3
salladslökar
Olivolja, vitvinsvinäger, salt, peppar
Surmjölksdressing
1 dl
surmjölk
1 msk
majonnäs
2 msk
citronsaft
3 msk
hackad dill
Salt, peppar
Så gör du
- Värm ugnen till 175 grader.
- Blanda ingredienserna till såsen.
- Lägg revbensspjällen i en ugnsform och pensla med såsen, häll över resten. Rosta i ugnen i cirka 2 timmar. Pensla med jämna mellanrum och sätt över aluminiumfolie om revbensspjällen blir för mörka i färgen. Vänd revbensspjällen ett par gånger.
- Skala kålrabbin och riv den. Skiva äpplena. Hacka löken. Blanda ihop salladen och smaka av med olivolja, vinäger, salt och peppar.
- Blanda ingredienserna för surmjölksdressingen.
- Servera revbensspjällen med kålrabbisalladen och surmjölksdressingen.