Äppelkompott
Ingredienser
6 portioner
10
äpplen
1–2 dl
äppelmust
Cirka 1 dl
socker
1
stjärnanis
Vispgrädde
Så gör du
- Skala och tärna äpplen.
- Lägg i en kastrull och häll över av äppelmusten.
- Koka upp under omrörning och tillsätt socker och därefter stjärnanis. Låt koka några minuter.
- Servera med en klick vispgrädde som gärna smaksätts med lite vanilj.
![Äppelkompott](/uploads/_1200x799_crop_center-center_82_line/1D2A1613_190412_191730.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/1D2A1613_190412_191730.jpg 992w, /uploads/_768x511_crop_center-center_60_line/1D2A1613_190412_191730.jpg 768w, /uploads/_1536x1023_crop_center-center_45_line/1D2A1613_190412_191730.jpg 1536w, /uploads/_576x383_crop_center-center_60_line/1D2A1613_190412_191730.jpg 576w, /uploads/_1152x767_crop_center-center_45_line/1D2A1613_190412_191730.jpg 1152w)