Äppelkompott med gräddfilspannacotta
Max 45 min
Ingredienser
6 portioner
Äppelkompott
4 stora
äpplen
1 dl
socker
1 dl
äppelmust eller vatten
1
kanelstång
1 msk
citronsaft
Gräddfilspannacotta
2 st
gelatinplattor
2 dl
grädde
3 msk
socker
1 tsk
vaniljsocker
200 g
gräddfil
Äppelkompott
- Tvätta och kärna ur äpplena. Skär dem i små bitar, lägg i kastrull tillsammans med vätska, socker och kanel. Koka upp på medelvärme, låt sjuda ca 15 minuter.
- Kontrollera vätskemängden så kompotten inte kokar i botten. När äpplena är mjuka, låt kompotten svalna och servera avsvalnad med gräddfilspannacotta.
Gräddfilspannacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen, krama av gelatinbladen och lös upp gelatinet i den varma grädden. Tillsätt gräddfilen och vispa ihop till en jämn smet.
- Låt stelna i kyl minst 3 timmar, gärna över natten. Vispa upp och klicka över äppelkompotten.