Äppelkräm med crunch
Ingredienser
500 g (cirka 3 äpplen)
äpplen
5 dl
äppeljuice av god kvalitet
1
kanelstång
½ tsk
vaniljpulver
1 ½ msk
potatismjöl + lite vatten att lösa upp mjölet i
Crunch
1 dl
havreflingor
½ dl
solrosfrön
½ dl
mandel, grovhackad
2 msk
socker
30 g
smör
Så gör du
- Skala äpplena om de är utländska och skär i bitar.
- Koka upp äppeljuice, kanel och vanilj. Tillsätt äpplena och koka tills de är mjuka, men koka inte sönder dem.
- Lyft kastrullen från plattan. Blanda potatismjöl i lite vatten och häll ner i kastrullen under omrörning. Lägg tillbaka kastrullen på plattan och ta genast bort den då du ser den första bubblan komma till ytan.
- Häll krämen i en skål och strö på lite socker så krämen inte får en hinna på ytan. Servera ljummen eller kall med crunch och vispad grädde.
Crunch
- Blanda alla ingredienser till en smet. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i 200 grader i 5–10 minuter tills kexet fått färg.
- Låt svalna och bryt i små bitar. Smula över äppelkrämen.