Äppelmos
Ingredienser
1 kg
äpplen
1 dl
vatten
3/4 dl
råsocker
Skal och saft från en citron
Så gör du
- Skär äpplena runt kärnhuset i mindre bitar. Skala för ett slätt mos.
- Mät upp vatten, citronsaft och rivet citronskal i en stor kastrull.
- Lägg i äppelbitarna och koka upp, sjud sen tills äpplena blivit mjuka och blivit mos.
- Om man vill kan man mixa moset till en fin konsistens. Om du smaksätter med socker häll i litet i taget och rör om en stund. Häll upp på rengjorda burkar. Frys ner eller ät inom en vecka.
![Äppelmos](/uploads/_1200x1200_crop_center-center_82_line/029_matkulturweb_190412_192440.jpg 1200w, /uploads/_992x992_crop_center-center_82_line/029_matkulturweb_190412_192440.jpg 992w, /uploads/_768x768_crop_center-center_60_line/029_matkulturweb_190412_192440.jpg 768w, /uploads/_1536x1536_crop_center-center_45_line/029_matkulturweb_190412_192440.jpg 1536w, /uploads/_576x576_crop_center-center_60_line/029_matkulturweb_190412_192440.jpg 576w, /uploads/_1152x1152_crop_center-center_45_line/029_matkulturweb_190412_192440.jpg 1152w)