Äppelpaj
Ingredienser
100 gram
smör
1 dl
rybsolja
2 dl
socker
1 tsk
kardemumma
2
ägg
3 dl
havreflingor
4 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
3 dl
äpple i tärningar
3
äpplen i klyftor/skivor
1 msk
socker
1 tsk
kanel
Så gör du
- Vispa det mjuka smöret till skum.
- Tillsätt olja och ett ägg i taget under vispning.
- Mät upp de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
- Skölj och tärna äpplen. Tillsätt äppeltärningarna och rör om.
- Bred ut smeten i en smord pajform. Skölj och klyfta äpplen och tryck ner dem i pajsmeten. Strö översocker och kanel.
- Grädda i 200 grader 40 minuter.
- Servera med yoghurt sötad med honung.
![Äppelpaj](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/appelpaj_foto_hf_w.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/appelpaj_foto_hf_w.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/appelpaj_foto_hf_w.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/appelpaj_foto_hf_w.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/appelpaj_foto_hf_w.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/appelpaj_foto_hf_w.jpg 1152w)