Äppelpizza
Ingredienser
1–2
äpplen
1 dl
turkisk yoghurt
1 tsk
kardemumma
½ tsk
vaniljpulver
½ msk
kanel
3 msk
solroskärnor
3 msk
honung
Så gör du
- Gör en pizzabotten, exempelvis enligt receptet pizzabotten med kli, länk nedan.
- Dela degen i fyra delar och kavla ut. Bred turkisk yoghurt över bottnarna.
- Skölj och skiva äpplen i tunna klyftor och fördela över pizzorna. Strö över kardemumma, vaniljpulver och kanel.
- Grädda i 225 grader i 10–5 minuter. Strö över solroskärnor, klicka på lite mera turkisk yoghurt och ringla över honung över pizzorna. Klipp pizzan i bitar och servera.
Recept på pizzabotten med kli.
![Äppelpizza](/uploads/Recept/_1200x800_crop_center-center_82_line/1D2A6504.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x661_crop_center-center_82_line/1D2A6504.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x1323_crop_center-center_61_line/1D2A6504.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x512_crop_center-center_60_line/1D2A6504.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1024_crop_center-center_45_line/1D2A6504.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x384_crop_center-center_60_line/1D2A6504.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x768_crop_center-center_45_line/1D2A6504.jpg 1152w)