Äppelremmar med kardemumma
Ingredienser
300 g
skalade och skivade äpplen (cirka 500–600 gram hela äpplen)
3 msk
äppeljuice
½ tsk
vaniljsocker
1 tsk
krossad kardemumma
Så gör du
- Sätt ugnen på 50 grader, varmluftsugn.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Lägg äppelbitarna i en kastrull med äppeljuice och koka sakta på svag värme tills de mjuknar, cirka 5 minuter. Ta bort från värmen.
- Mixa äppelmoset slätt med stavmixer. Bred ut till en cirka 2 mm tjock platta på en bakpappersklädd plåt.
- Ställ i mitten av ugnen och låt torka i 4–6 timmar. Låt svalna och skär eller klipp i tunna remmar.
![Äppelremmar med kardemumma](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/011_matkulturweb_190412_191907.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/011_matkulturweb_190412_191907.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/011_matkulturweb_190412_191907.jpg 576w)