Aprikosmuffins
Ingredienser
20–25 st
3 dl
vetemjöl
1 ½ dl
mald hasselnöt
2 tsk
bakpulver
2 tsk
vaniljsocker
100 g
smör eller margarin
1 ½ dl
farinsocker
2
ägg
150 g
crème fraiche
Aprikosfyllning
1 dl
vispgrädde
125 g
kvarg
100 g
aprikosmarmelad
1 msk
citronsaft
Så gör du
- Blanda mjöl, hasselnötsmjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
- Vispa det rumsvarma smöret med farinsockret till skum.
- Tillsätt äggen ett i sänder och därefter de torra ingredienserna och crème fraichen. Lägg i muffinsformar, cirka 20–25 st.
- Grädda i 175 grader i cirka 20–25 minuter.
- Låt svalna. Gör fyllningen. Vispa grädden till skum. Tillsätt kvarg, marmelad och citronsaft.
- Spritsa eller bred över av fyllningen. Dofta över lite pudersocker strax före servering.