Asiatisk levergryta
Ingredienser
4 portioner
Dag 1
500 g
lammlever (går även med lever från andra djur)
1 msk
ingefärspasta
1 msk
vitlökspasta
½ tsk
gurkmeja
2 tsk
chiliflingor
Dag 2
5
lökar
2 cm
kanelstång
3
gröna kardemummakapslar
2 tsk
korianderpulver
Vatten
Salt
Smör och olja till stekning
Potatismos eller korngryn till servering
Dag 1
- Skär lammlevern i bitar och låt koka i vatten i cirka 10 minuter. Ta upp levern och låt den rinna av.
- landa ihop kryddorna till en marinad. Lägg levern i marinaden och låt stå i kylskåp över natten.
Dag 2
- Hacka löken och fräs i olja och smör i panna tills den är mjuk. Blanda ner kryddorna och den marinerade levern. Låt småputtra i 15 minuter, rör om varannan minut.
- Tillsätt 2–4 dl kokande vatten, smaka av och justera kryddningen, salta. Koka ytterligare en stund på låg värme tills levern är genomstekt.
- Servera med potatismos eller korngryn.