Asiatisk levergryta
Ingredienser
4 portioner
Dag 1
500 g
lammlever (går även med lever från andra djur)
1 msk
ingefärspasta
1 msk
vitlökspasta
½ tsk
gurkmeja
2 tsk
chiliflingor
Dag 2
5
lökar
2 cm
kanelstång
3
gröna kardemummakapslar
2 tsk
korianderpulver
Vatten
Salt
Smör och olja till stekning
Potatismos eller korngryn till servering
Dag 1
- Skär lammlevern i bitar och låt koka i vatten i cirka 10 minuter. Ta upp levern och låt den rinna av.
- landa ihop kryddorna till en marinad. Lägg levern i marinaden och låt stå i kylskåp över natten.
Dag 2
- Hacka löken och fräs i olja och smör i panna tills den är mjuk. Blanda ner kryddorna och den marinerade levern. Låt småputtra i 15 minuter, rör om varannan minut.
- Tillsätt 2–4 dl kokande vatten, smaka av och justera kryddningen, salta. Koka ytterligare en stund på låg värme tills levern är genomstekt.
- Servera med potatismos eller korngryn.
![Asiatisk levergryta](/uploads/_1200x1799_crop_center-center_82_line/D2A6461.jpg 1200w, /uploads/_2400x3599_crop_center-center_61_line/D2A6461.jpg 2400w, /uploads/_992x1487_crop_center-center_82_line/D2A6461.jpg 992w, /uploads/_1984x2975_crop_center-center_61_line/D2A6461.jpg 1984w, /uploads/_768x1151_crop_center-center_60_line/D2A6461.jpg 768w, /uploads/_1536x2303_crop_center-center_45_line/D2A6461.jpg 1536w, /uploads/_576x863_crop_center-center_60_line/D2A6461.jpg 576w, /uploads/_1152x1727_crop_center-center_45_line/D2A6461.jpg 1152w)