Asiatiska strömmingsbullar
Ingredienser
Strömmingsbullar
600 g
strömmingsfiléer utan skinn (eller annan vild vit fisk)
1 knippe
färsk koriander
1 bit
ingefära
1
lök
3
vitlöksklyftor
1
ägg
2 msk
sojasås
skalet från en lime
olja till stekning
Sallad
pak choi
vitkål
morötter
2 msk
sojasås
1 msk
fisksås
saften från en lime
chiliflakes
Gör så här
- Sätt ingredienserna i en matberedare och mixa till en jämn massa.
- Forma bullar av massan med händerna och en sked.
- Stek bullarna på medelhög värme tills de har gyllenbrun yta. Strö lite salt över bullarna om det behövs.
- Tillred salladen genom att finstrimla grönsakerna. Blanda soja, fisksås, limesaft och chili och blanda med grönsakerna.
![Asiatiska strömmingsbullar](/uploads/_1200x1799_crop_center-center_82_line/D2A7929web.jpg 1200w, /uploads/_992x1487_crop_center-center_82_line/D2A7929web.jpg 992w, /uploads/_768x1151_crop_center-center_60_line/D2A7929web.jpg 768w, /uploads/_1536x2303_crop_center-center_45_line/D2A7929web.jpg 1536w, /uploads/_576x863_crop_center-center_60_line/D2A7929web.jpg 576w, /uploads/_1152x1727_crop_center-center_45_line/D2A7929web.jpg 1152w)