Babymat: Fiskpuré
Ingredienser
Från 5–6 mån, 2–3 barnportioner
1
morot
2
potatisar
50 g
blomkål
30–75 g
fiskfilé
1 dl
vatten
En liten bit
lök eller purjolök
Tomat
1 msk
fryst majs eller frysta ärter
1 dl
modersmjölk, modersmjölksersättning eller vatten
Så gör du
- Tvätta och skala potatisen, moroten, löken och tomaten och skär dem i bitar. Skölj och skär blomkålen i bitar.
- Lägg först morotsbitarna i kokande vatten. Låt koka under lock i 5 minuter.
- Lägg därefter i potatisen, blomkålen, löken, tomaten, ärterna och fiskfilén till sist. Koka tills ingredienserna är mjuka.
- Mosa grönsakerna och fisken i kokspadet.
- Tillsätt modersmjölk/modersmjölksersättning eller vatten tills purén blir lämpligt lös.