Babymat: Grönsakspuré med korngryn
Ingredienser
ca 4 portioner
Grönsakspuré
300 g
grönsaker, t.ex. 2 morot, 1 jordärtsskocka och en bit palsternacka
1/2
gul lök
1/2 krm
torkad timjan
1
hackad tomat eller 1 dl tomatkross
2 dl
vatten
1 dl
krossade korngryn
- Koka korngrynen enligt anvisningar på förpackningen.
- Skala och skär grönsakerna i bitar.
- Skala och finhacka löken.
- Fräs lök, grönsaker och timjan i en kastrull med olja på svag värme så att löken blir mjuk.
- Tillsätt tomat och vatten, koka under lock tills grönsakerna känns mjuka. Mosa eller mixa purén. Tillsätt vid behov mer vatten i purén.
- Vänd ner korngrynen i purén.
Denna maträtt är lite grövre än en vanlig puré samt har en hel del smak. Maträtten passar därför bra när babyn har vant sig med olika smaker och då det är dags att erbjuda mer konsistens utöver släta puréer.