Baguette med rödbetsröra
Ingredienser
3 st baguetter
5 dl
vatten
25 g
jäst
10–13 dl
mjöl
2 msk
olja
1 msk
honung eller socker
1 msk
salt
Rödbetsröra
6
rödbetor
200 g
inhemska ärtor, frysta
En nypa
salt
Så gör du
- Värm vattnet till cirka 37 grader, smula ner jästen. Rör ner honung och salt.
- Blanda i mjölet och oljan, knåda degen.
- Låt degen jäsa i cirka 30 minuter.
- Forma tre st baguetter och låt baguetterna jäsa i ytterligare 15 minuter. Sätt på ugnen på 200 grader.
- Grädda baguetterna i cirka 15 minuter. Låt bröden svalna.
Rödbetsröra
- Blanda samman allt och mixa. Klicka ut på baguetteskivor. Toppa röran med lite persilja, getost och honung.