Bananplättar
Ingredienser
10 små plättar
2
ägg
1
banan
Några saltkorn
Några sockerkorn
Stekt banan
1
banan/person
1 klick
smör eller kokosfett
2 msk
sirap (svartvinbärssirap)
Knaprigt mandelkross
1 dl
speltflingor
1 dl
hackad mandel
2 msk
smör
Socker
Bananplättar
- Mixa ihop alla ingredienser och stek i kokosfett eller smör.
- Servera förslagsvis med stekt banan, nötter, bär från frysen och kokosflarn.
Stekt banan
- Smält fettet i pannan.
- Skala och stek bananen tills den får färg. Servera med en klick glass eller youghurt.
Knaprigt mandelkross
- Hetta upp pannan, tillsätt flingorna och rosta i pannan.
- Tillsätt fett, socker och mandel. Blanda samman och använd till dekoration, smaksättare och fibertillägg på desserter eller i frukostyoughurten.
- Också andra flingor än speltflingor funkar bra. Gör gärna en större sats, men kom ihåg att äta upp snabbt, fettet gör att krosset härsknar lätt.