Bäroffee
Ingredienser
8–10 portioner
300 g
digestivekex
150 g
smör
1 burk
kondenserad mjölk
2 dl
grädde eller 1 dl grädde och 100 g kvarg
1 l
bär, exempelvis vinbär, krusbär, hallon
Så gör du
- Börja med att koka tjinuski av den kondenserade mjölken. Ta bort etiketten och lägg burken i en kastrull. Koka två timmar. Fyll på med vatten så att burken hela tiden är under vatten, annars kan den explodera.
- Kör kexen till smulor i en matberedare.
- Smält smöret. Blanda ihop och tryck ut i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Ställ i kylskåpet i 15 minuter för att stelna.
- Vispa grädden. Blanda i kvargen (om du använder kvarg).
- Bred ut den kokta kondenserade mjölken på bottnen. Bred grädden på kakan. Toppa med bär. Servera.