Bäroffee
Ingredienser
8–10 portioner
300 g
digestivekex
150 g
smör
1 burk
kondenserad mjölk
2 dl
grädde eller 1 dl grädde och 100 g kvarg
1 l
bär, exempelvis vinbär, krusbär, hallon
Så gör du
- Börja med att koka tjinuski av den kondenserade mjölken. Ta bort etiketten och lägg burken i en kastrull. Koka två timmar. Fyll på med vatten så att burken hela tiden är under vatten, annars kan den explodera.
- Kör kexen till smulor i en matberedare.
- Smält smöret. Blanda ihop och tryck ut i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Ställ i kylskåpet i 15 minuter för att stelna.
- Vispa grädden. Blanda i kvargen (om du använder kvarg).
- Bred ut den kokta kondenserade mjölken på bottnen. Bred grädden på kakan. Toppa med bär. Servera.
![Bäroffee](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_7594_190412_191457.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_7594_190412_191457.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_7594_190412_191457.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_7594_190412_191457.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_7594_190412_191457.jpg 1152w)