Bärpavlova
Ingredienser
6 portioner
Marängbotten
2
äggvitor
1 dl
socker
1 msk
potatismjöl
1 msk
bärpulver
2 tsk
citronsaft
Fyllning
2 dl
vispgrädde
1 tsk
vaniljsocker
1 l
bär, exempelvis hallon, boysenbär, blåbär
½ dl
hackade mandlar
Så gör du
- Börja med marängerna. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget.
- Vispa ner potatismjöl, bärpulver och citronsaft.
- Bred ut sex marängbottnar på plåtar, gör en liten grop i mitten. Du kan också göra en enda större botten.
- Grädda i 100 grader 1 ½–2 h timmar
- Vispa grädden och smaksätt med vaniljsockret. Bred grädde på marängbottnen. Fördela bären på grädden. Servera genast.