Bärpavlova
Ingredienser
6 portioner
Marängbotten
2
äggvitor
1 dl
socker
1 msk
potatismjöl
1 msk
bärpulver
2 tsk
citronsaft
Fyllning
2 dl
vispgrädde
1 tsk
vaniljsocker
1 l
bär, exempelvis hallon, boysenbär, blåbär
½ dl
hackade mandlar
Så gör du
- Börja med marängerna. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget.
- Vispa ner potatismjöl, bärpulver och citronsaft.
- Bred ut sex marängbottnar på plåtar, gör en liten grop i mitten. Du kan också göra en enda större botten.
- Grädda i 100 grader 1 ½–2 h timmar
- Vispa grädden och smaksätt med vaniljsockret. Bred grädde på marängbottnen. Fördela bären på grädden. Servera genast.
![Bärpavlova](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_7676_190412_191456.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_7676_190412_191456.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_7676_190412_191456.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_7676_190412_191456.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_7676_190412_191456.jpg 1152w)