BBQ-vingar på blomkål
Ingredienser
1
blomkål
Kryddsås
1 tsk
vitlökspulver
½ dl
farinsocker
½ dl
vinäger
3 msk
tomatpuré
1 ½ tsk
rökt paprika
1 tsk
cayennepeppar/chilipeppar
1 ½ tsk
salt
¼ dl
vatten
1 msk
potatismjöl
Ostdipp
200 g
gräddfil
75 g
blåmögelost
½ dl
persilja
Så gör du
- Blanda majsstärkelse och vatten. Rör ner kryddor, tomatpuré och socker.
- Skär blomkålen i buketter och blanda såsen med blomkålen.
- Grädda i 200 grader i 15–20 minuter tills blomkålen har fått fin färg och är mjuk men med tuggmotstånd. Servera med ostdipp.
Ostdipp
- Smula ner mögelosten i gräddfilen och blanda ner finklippt persilja.