Biscotti med choklad & tranbär
Ingredienser
3 dl
vetemjöl
1 ¼ dl
strösocker
1 tsk
bakpulver
2
ägg
1 tsk
vaniljsocker
100 g
mörk choklad, grovt hackad
80 g
torkade tranbär
Så gör du
- Blanda mjöl, socker, bakpulver och vanilj i en stor skål.
- Vispa i en annan skål äggen försiktigt med en gaffel, häll i mjölblandningen och rör om. Degen ska vara ganska lös men inte klibbig, så justera mjölmängden efter behov. Rör i chokladbitarna och tranbären.
- Dela degen i två bitar och forma till två avlånga och platta delar (cirka 4 cm breda). Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter eller tills kakorna har fått en gyllenbrun färg. Låt svalna en stund och skär dem sedan med en vass kniv i cirka ½ cm breda bitar, gärna lite sneda.
- Lägg bitarna på en plåt och låt dem torka i ugnen i 140 grader i cirka 1 timme. Servera med kaffe eller med ett sött efterrättsvin.