Blåbärsglass
Ingredienser
Bärkola
½ dl
vispgrädde
1 msk
honung
½ msk
smör
½ dl
blåbär
Bärmos
300 g
blåbär (6 dl)
2 dl
socker
Glass
1 ½ dl
vispgrädde
4
äggulor
1 dl
socker
1 burk
kvarg (2 dl)
Så gör du
- Mät upp ingredienserna till bärkolan i en kastrull. Koka cirka 5 minuter tills kolasåsen blir tjockare och rör om ibland. Låt svalna.
- Mixa ingredienserna till bärmos med en stavmixer.
- Vispa grädden till ett fast skum. Vispa äggulor och socker med elvisp till ett ljust pösigt skum. Rör ner kvarg och bärmos försiktigt i ägg- och sockerblandningen. Vänd slutligen ner vispgrädden.
- Häll glassen i lämpligt kärl (till exempel en brödform). Ringla kolan ovanpå glassen och dra lite med en gaffel för att sprida ut kolan i glassen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen minst 5 timmar.