Blåbärsmuffins med solrosfrön
Ingredienser
Cirka 8–10 muffins
2 dl
vetemjöl
2 dl
vetekli
1 dl
solrosfrön
¼ tsk
salt
1 tsk
bakpulver
1 tsk
kanel
1 dl
olja
½ dl
farinsocker
1 ½ dl
surmjölk
1
vispat ägg
½ dl
sirap
2 dl
blåbär
Så gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Sätt dubbla muffinsformar på en ugnsplåt (dubbla formar är stadigare och gör att muffinsen kan stiga bättre). Om du använder en muffinsplåt, smörja formarna.
- Blanda ihop vetemjöl, vetekli, solrosfrön, salt, bakpulver och kanel i en djup skål.
- Vispa ihop oljan, farinsockret, mjölk, ägg och sirap i en annan skål.
- Rör den flytande smeten i de torra ingredienserna och blanda snabbt ihop degen med en träslev. Rör i blåbären försiktigt.
- Fyll muffinsformarna med hjälp av en matsked och grädda dem i 15–20 minuter.