Blåbärspaj med gräddfil i fyllningen
Ingredienser
150 g
smör
1 ¼ dl
socker
1
ägg
1 ½ dl
vetemjöl
1 ½ dl
grahammjöl
½ tsk
bakpulver
Fyllning
2 dl
blåbär
2 dl
gräddfil
1
ägg
½ dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
Så gör du
- Rör smör och socker vitt och pösigt. Blanda i ägget och de torra ingredienserna.
- Bred ut degen på bottnen i en pajform och längs kanterna. Strö blåbären över degen. Rör ner ägg, socker och vaniljsocker i gräddfilen, bred över pajen.
- Grädda pajen i 200 grader i 20–25 minuter.
![Blåbärspaj med gräddfil i fyllningen](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/blabarspaj.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/blabarspaj.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/blabarspaj.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/blabarspaj.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/blabarspaj.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/blabarspaj.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/blabarspaj.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/blabarspaj.jpg 1152w)