Blåbärssylt
Ingredienser
1 kg
blåbär
½ kg
socker
Så gör du
- Rensa bären. Lägg dem i en syltgryta med eventuellt lite vatten. Upphetta långsamt och låt dem koka 5 minuter.
- Sätt till sockret och koka ytterligare 10–15 minuter. Skumma. Häll upp sylten het på rena, varma burkar.
![Blåbärssylt](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/1D2A4455.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/1D2A4455.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/1D2A4455.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/1D2A4455.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/1D2A4455.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/1D2A4455.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/1D2A4455.jpg 1152w)