Blodplättar med bacon
Ingredienser
4 portioner
4 dl
blod
3 dl
vätska (vatten, mjölk eller öl)
1 ½ msk
sirap
4 dl
grovt rågmjöl
2 msk
smör
1 ½ msk
hackad lök
1 krm
mejram
2-3 tsk
salt
Vitpeppar
Tillbehör
Lingon, bacon, eventuellt skirat smör
- Blanda blod, mjölk eller vatten och sirap. Tillsätt mjölet under omrörning. Rör till en jämn smet. Låt dra i en halvtimme innan plättarna steks.
- Bryn löken. Tillsätt löken och kryddorna i smeten. Rör om till en jämn smet.
- Stek plättarna i smör i en plättpanna. Servera med rårörda lingon, bacon och en skvätt skirat smör
![Blodplättar med bacon](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A0225.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A0225.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A0225.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A0225.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A0225.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A0225.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A0225.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A0225.jpg 1152w)